Вторият лагер на ЦСКА може да не бъде в чужбина, а в България, пише "Тема Спорт". Програмата за зимната подготовка на червените все още не е обявена, а повече яснота за нея се очаква да има утре.

Досега се знае, че след двудневните медицински тестове тимът заминава на лагер в Турция от 6 до 17 януари. В него ЦСКА ще изиграе две контроли - със Стал Миелец на 13-и и с все още неуточнен съперник на 15-и или 16-и.

Проверка с друг полски тим – Заглембе Любин, на 21 януари даде яснота, че вторият камп на червените също ще бъде в Турция, макар опция да беше и Малта.

Има вариант обаче тимът да остане на родна земя в края на подготовката си, предвид отличните атмосферни условия у нас към момента. В такъв случай първият лагер в Анталия вероятно ще бъде удължен с около седмица, а след това подготовката ще продължи в България.

Заключителната контрола на ЦСКА е на 5 или 6 февруари на "Армията" срещу Локо София. Техническият директор на тима Алън Пардю ще пътува директно към лагера в Турция и няма да се връща до България преди това.

Очакваше се 59-годишният англичанин да си дойде в София утре, но предвид факта, че в първите два дни играчите ще минават кондиционни и медицински тестове, е преценено, че Пардю може да се присъедини към кампа директно в Анталия.

На турска земя специалистът ще следи тренировъчните занимания и ще гледа всички контроли на ЦСКА, както и спаринги на други тимове. 

Пардю помага усилено по зимната селекция на армейците, в която се очаква да бъдат привлечени поне три нови попълнения.